Vannpolering

De fleste kjenner til "sandblåsing", som er blitt et fellesnavn enten man bruker grovt slipemiddel, glassperler eller til og med bakepulver. Tilsett vann og du har vannpolering! Enkelt? Ikke helt.

Det krever noe mer av kabinettet, og man trenger vanntanker, pumper og filter. Kostnadene for utstyr blir høyere, og man trenger en voksen luftforsyning for å drive det hele. Det er nok grunnen til at metoden ikke er så vanlig i Norge som tørrblåsing. Problemene med tørrblåsing er velkjent, sand eller glass river opp overflaten som blir matt og hes, og umulig å holde ren dersom flaten ikke skal males. Materiale blir liggende igjen selv om man vasker så grundig man kan, og kan løsne fra motordeler under drift og gjøre stor skade. Lagerflater og sårbare steder må dekkes nøye til så de ikke blir skadet og mister sine toleranser. 

Bakepulver, "Soda Blasting" er skånsomt, men ikke særlig effektivt, og heller ikke særlig glansfullt. Det samme gjelder for eksempel nøtteskall. 

Syrer og baser og mange andre kjemikalier blir brukt også. Bortsett fra at de ikke renser like godt på alle typer forurensning, har de flere ulemper. De er krevende å håndtere trygt og sikkert for mennesker og miljø, de vil ofte skade objektet som skal renses, og det er svært vanlig med missfarging og striper. 

Ikke akkurat det folk er ute etter, er det vel?

VANNPOLERING gir derimot ett helt annet resultat! Overflaten får en nydelig halvblank finish, fordi vannet gir glassperlene en polerende effekt. Glasset blir ikke sittende igjen i metallet og man trenger ikke en gang dekke til lagerflater og slike ting, fordi den skånsomme prosessen ikke river opp overflaten eller fjerner noe som helst materiale fra den! Topplokk, motorblokk, stempler, veiv og staker, ALT kan renses og poleres med VANNPOLERING! Forgassere, manifolder, gummislanger, plastdetaljer, alt! 

Metoden renser grundig til og med i innvendige gjenger og mellom kjøleribber og trange passasjer, fordi vannet bærer med seg mediet inn i den innerste krok. 

Overflaten blir "lukket" og smussavstøtende, slik at finishen blir langvarig og lett å holde ren.

Metoden egner seg like godt til andre ting også, og ikke kun motordeler. Gryter og stekepanner blir som nye, fiskeredskaper, pyntegjenstander, hagegnomen ute i hagen, stein og glass, verktøy, harde tre-sorter, leker, konas høyhelede sko... Det er bare å spørre!

 

KLIKK HER FOR Å MOTTA TILBUD PÅ DINE DELER